Авокадо - це вид унікальної породи дерев Персі американської, що є вічнозеленою плодовою рослиною, яка належить до сімейства лаврових. Його друга назва - «алігаторова груша».За зовнішнім виглядом плід нагадує зелену грушу. Його м'якоть більш щільна, а аромат специфічний. За смаковими якостями авокадо нагадує зелене гарбузове насіння. Хоча авокадо відносять до фруктів, але за складом «алігаторова груша» дійсно схожа на овоч.
Для того, щоб фрукт почистити, потрібно розрізати його навпіл і видалити кісточку. Дозрілий плід має м'яку жовтувату м'якоть, його кісточка темно-коричневого кольору
Якщо плід зелений - дістати кісточку буде не так просто, адже вона не буде відставати від м'якоті. Зручно витягувати кісточку за допомогою чайної ложечки. Очистити шкірку легше, якщо фрукт нарізати часточками.
У стиглих плодів шкірка легко очищається. Як варіант, за допомогою ложки можна витягти не тільки кісточку, але і м'якоть - тоді очищати авокадо зовсім не доведеться